אליזאבת קמפאניה - עו"ד ונוטריון - לוגו
 
 
יהושפט 21, עכו, ליד בית המשפט ת.ד 76
 
 
 
 
 
 
 
072-3253756
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

גירושין

 
 
החלטתם שאתם רוצים להתגרש, אבל איך עושים זאת בדרך הקלה ביותר? מהו הצעד הראשון להיחלצות מנישואין שנכשלו, עד להגעה לקום רגוע ובטוח יותר בחייכם? אתם הרי לא הראשונים ולא האחרונים הצועדים בשביל הגירושין המאתגר.
 
התכוננו ליום שלאחרי עם אסטרטגיית גירושין מנצחת מעו"ד אליזאבת קמפאניה
 

הליך הגירושין

 

 
בכל גירושין ישנם שני צדדים. למרות שבמרבית המקרים שני הצדדים המעורבים אינם מעוניינים להכאיב זה לזה, כמעט בכל הליך גירושין נוכחים כאב וקושי, ולא ניתן לחמוק מהם. תפקידו של עורך דין גירושין הוא ללוות אתכם בכל שלבי התהליך, לתמוך ולייעץ ברגעים של קושי, וכמובן שלייצג אתכם לאורך התהליך.

הליכי הגירושין הם אישיים, אינטימיים ולעיתים קרובות גם אמוציונליים. בהתאם לכך, עו"ד אליזאבת קמפאניה מעניקה יחס אישי לכל לקוח, מגלה סבלנות והבנה למצב בו הוא נמצא ומתחייבת לתת לו ליווי מקצועי צמוד לאורך כל הדרך. היא עושה זאת תמיד ברגישות מקסימלית, בניסיון, במסירות ובמקצועיות.

הליך הגירושין כולל בתוכו מגוון מרכיבים, כגון מזונות אישה וילדים, חלוקת רכוש, משמורת ילדים, הסדרי שהות, פירוק שיתוף, הסכם שלום בית ועוד. על כן, הדבר החשוב ביותר בהליך הגירושין הוא בחירה של עו"ד מקצועי, מיומן, עוצמתי ורגיש אשר יידע להנחות אתכם לאורך כל הדרך ולבנות עבורכם את האסטרטגיה שמתאימה לכם ביותר.
 
חושבים להתגרש?
זכרו תמיד: המפתח להצלחה הוא בבחירת עו"ד לענייני משפחה מנוסה ומקצועי שיילחם עבורכם
 

גירושין בהסכמה

 

 
גם גירושין יכולים להיעשות בצורה יפה יותר או פחות. גירושין בהסכמה מציגים את הצד החיובי יותר. על מנת שיתרחש תהליך זה, על שני הצדדים לרצות בכך, להיות מסוגלים לתקשר, להתפשר ולהיות קשובים לצד השני. הסכם גירושים שנעשה באופן זה, יבטיח תשובות לבעיות עתידיות.

שלב מסכם של גירושין בהסכמה הוא הגשת ההסכם לבית המשפט לענייני משפחה, על מנת שיקבל תוקף ולא יישאר תלוי באוויר. שילוב עורך דין לענייני גירושין בשעת גיבוש ההסכם מבטיח סגירה מהירה, ללא התערבות נוספת מצד בית המשפט.

בית המשפט מאשר את רכיבי ההסכם, למעט רכיב הגירושין המצוי בסמכותו הייחודית של בית הדין הרבני (כשמדובר בבני זוג יהודים). ניתן להגיש לבית הדין הרבני הסכם שאושר על ידי בית משפט לענייני משפחה, על מנת שבית הדין הרבני יאשר את החלק המתייחס לגירושין עצמם. תהליך הגירושין בבני זוג יהודים מסתיים לאחר סידור הגט. זהו טקס הגירושין שמתקיים ברבנות ובו ארבעה שלבים: בירור שמות, ביטול המודעות, כתיבת הגט ומסירת הגט.

לעתים בני הזוג לא מגיעים להסכמות בנוגע לאופן חלוקת הרכוש, תשלום מזונות והסדרי הראייה. במקרים כאלה, בהיעדר הסכמות, אין מנוס מלהגיש תביעות לבית המשפט ו/או לבית הדין הרבני. עקב כך חשוב לתכנן את הדרך בצורה הטובה ביותר באמצעות עו"ד משפחה מנוסה.

ה"אני מאמין" של עו"ד אליזאבת קמפאניה הוא כי ראוי ואף מומלץ לנסות להגיע לידי הסכמות עם הצד השני, ובכך לצמצם עלויות מיותרות ללקוח.
 

גישור

 

 
מגשר גירושין – הדרך הנכונה להחלטה מוצלחת
 
אליזאבת קמפאניה היא עו"ד לענייני משפחה המוסמכת גם כמגשרת גירושין. במסגרת הליך זה, חשוב שבני הזוג יקבלו את מלוא הכלים והסביבה המיטבית, שתוביל אותם להסכם הוגן וראוי עבור שני הצדדים. מגשר גירושין טוב הוא זה שיודע להגיע ללבם של לקוחותיו להבין את הדברים שמעבר למילים, מבין באנשים ויודע למצוא פתרונות מחוץ לקופסא (ככל שנדרש) תוך התאמתם לזוג שנמצא אצלו. יחדיו, בכוחות משותפים, יוכלו בני הזוג להגיע להסכם מותאם שעונה על ציפיותיהם, מפיג חששות ויוצר מעטפת ביטחון להווה ולעתיד.

עו"ד מגשר שעוסק גם בגירושין יכול לסייע לצדדים להגיע להסכם משופר, בין השאר מכיוון שיש לו את הידע משני העולמות ואת הכלים לחבר בין הצדדים, תוך מציאת פתרונות נוכח מצב החוק ופסיקת בתי המשפט בעניינים אלו.

העיקרון המנחה בראש ובראשונה את עו"ד אליזאבת קמפאניה בניהול הליך גירושין הוא שמירה והגנה על טובת הילדים, במטרה למזער ככל האפשר את הנזק הנפשי והרגשי הנגרם להם.
 

ידועים בציבור

 

 
ידועים בציבור הם בני זוג שאינם נשואים, אבל חיים יחדיו בשיתוף, מנהלים משק בית וחיי משפחה. כדי להיחשב כידועים בציבור יש להוכיח שני תנאים: ניהול חיי משפחה ומשק בית משותף. צורת חיים זו מאפיינת משפחות רבות בישראל.

ידועים בציבור אינם מתגרשים, מכיוון שלמעשה הם לא נישאו. עם זאת, אם הם נפרדים זה מזה, יש להם זכויות וחובות אחד כלפי השני מכוח קשרי השיתוף שלהם – כך שיחולו על הצדדים חובות הנובעות מדיני גירושין. הערכאה המשפטית הרלוונטית היא בית משפט לענייני משפחה, כאשר ידועים בציבור אינם צריכים לפנות להליך פתיחת תיק גירושין בבית הדין הרבני.
 

מזונות

 

 
מזונות אישה וילדים
 
גבר חייב במזונות בת זוגו, "לפי הוראות הדין האישי החל עליו", כל אימת שהם נשואים ופוקעת לאחר הנישואין. המושג "מזונות אישה" לפי ההלכה, הוא החיוב העיקרי מן הנישואין. המדובר בחיוב הבעל במזונותיה של האישה, חיוב הכולל לא רק מזונות במובן הצר של המילה "אוכל" אלא גם את יתר צרכי האישה - כל הדרוש לכלכלתה, כגון "כסות", כלי בית, מדור והוצאות רפואה. בדרך כלל חייב הבעל לתת לאישה את מזונותיה לפי המינימום הדרוש לה, בהתאם למנהגי המקום והחברה שבה הם חיים. ההלכה אומרת: "עולה עמו ואינה יורדת עמו", ולפיכך זכאית האישה לדרוש מהבעל מזונות בהתאם לרמה שמצבו החומרי והחברתי מרשה.

מזונות אישה לא ניתן לתבוע באופן רטרואקטיבי, כך שהם יחושבו רק ממועד הגשת התביעה. ככלל אישה נשואה זכאית לתשלום מזונות, אולם יש כמה סייגים. כאשר אישה עובדת היא אינה זכאית לרוב למזונות, לפי העיקרון "מזונותיה תחת ידיה". אישה בנוסף עלולה לאבד זכות זו במקרה של בגידה בבעלה, התנכרות אליו, אי הסכמה לקיום יחסי אישות וכדומה.

מזונות הילדים – חיוב אשר תלוי בצרכיו של הילד ואינו מושפע מהכנסותיו של בני הזוג. את המזונות ניתן לפצל למזונות הכרחיים ולמזונות מדין צדקה. מזונות הכרחיים הם מזון, ביגוד, הנעלה וחלק יחסי מהוצאות המדור והחינוך. מזונות מדין צדקה כוללים חוגים, שיעורי העשרה, טיולים, בילויים, מתנות וכיוצא בזה. על האב מוטלת חובה לספק את צרכיו של ילדיו עד לגיל 15 (מזונות הכרחיים ומזונות מדין צדקה). בגילאים 18-15 כל התשלומים שמגיעים לילד הם מדין צדקה. מעבר לגיל 18, בית המשפט יכול לפסוק מזונות ילדים בגובה שליש מהסכום שהיה נהוג עד גיל 18.

על פי פסיקת בית המשפט העליון מ-2017 , האב והאם מחוייבים לחלוק בכלל הוצאות הילדים, כולל הצרכים המגיעם מדין צדקה. חובת התשלום תחול על שני ההורים באופן שווה.
 
הגדלת מזונות ילדים
 
בית המשפט קובע את גובה דמי המזונות בהתאם למרכיבים הגיוניים, שנראה לעין שעל הילד להזדקק להם עד שיגיע לגיל הבגרות (18). לעיתים, לאחר שהתקבלה החלטה, יש צורך בשינוי "הגדלת מזונות". שינוי ההחלטה הוא מהלך קשה ומורכב, אולם הוא נושא דינמי אשר ניתן לשנותו על ידי עורך דין הבקיא בתחום. בבואו לדון בבקשה להגדלת דמי המזונות, בודק בית המשפט קודם כל האם הבקשה נועדה לטובת הילד. שיקול שני הוא בדיקה אחורנית, האם ההחלטה הייתה מוחלטת או שהשאירה פתח לפרשנויות. השיקול השלישי נוגע לשאלה האם קיים מקום לדון בה מחדש לטובת הנסיבות המשתנות.
 
הפחתת מזונות ילדים
 
לאחר שמזונות הילדים נקבעו בפסק דין או אושרו בהסכם, קשה להביא לאחר מכן להפחתתם. הסיבה היא שיש צורך להוכיח שינוי נסיבות מהותי. כיום, לאחר ההלכה החדשה של בית משפט העליון, במקרים המתנהלים בבית משפט לענייני משפחה ובהם הילדים הם מעל גיל 6, המגמה השתנתה ויש צורך בשינוי קל יותר. עדיין, יש להבדיל בין מזונות שנקבעו בהסכם לבין מזונות שנקבעו בפסק דין.

אין רשימה מסודרת וסגורה למקרים בהם מאשרים הפחתת מזונות ילדים. הדבר תלוי בשופט, וגם בשאלה האם הבקשה להפחתת מזונות מהסכם גירושין ניתנה בהסכמה או מפסק דין.

על פי ההלכה הפסוקה, הולדת ילד נוסף לאב מאישה אחרת מהווה עקרונית שינוי נסיבות מהותי לצורך דיון בסוגיית המזונות. עם זאת, היא יכולה לגרום באופן אוטומטי להפחתת מזונות רק כאשר היא חוברת יחד לירידה חדה במצבו הכלכלי של האב.

כעיקרון, הסכם יותר קשה לפתוח. כאשר מדובר בהסכם, יש להוכיח שינוי נסיבות משמעותי יותר מאשר פסק דין, ובעיקר להראות שלא היו בהסכם ויתורים בסכום המזונות "תמורת" נושאים רכושיים אחרים. כאשר מדובר בהפחתת מזונות שנקבעו בעבר בפסק דין בבית המשפט, הדרך כיום קלה יותר.
 

הסכמים – הסכם ממון

 

 
הסכמי ממון נועדו לשנות את החלוקה הסטנדרטית שנקבעה בחוק יחסי ממון, להתאים את החלוקה הרכושית לרצונם של הצדדים ולתפור חליפה על פי מידות. הסכם כזה גובר על חוק יחסי ממון, או למעשה עוקף את חוק יחסי ממון כך שההסכם מאפשר לבני הזוג לקבוע את חלוקת הרכוש המקובלת על שניהם במקרה של פרידה. הסכם הממון יכול לקבוע חלוקה שונה מזו שקובע החוק, על פי התאמה לרצונותיהם של בני הזוג. ההסכם משפיע רבות על המצב הכלכלי של המשפחה במהלך החיים המשותפים ובוודאי אחרי הפרידה. לכן חשוב מאוד שההסכם ינוסח על ידי עו"ד משפחה, הבקיא בתחום ויכול לבנות את ההסכם הנכון ביותר עבור הצדדים.